Wednesday 15 November 2017

Voor de leerlingen van 6 Ruwbouw in het Provinciaal Instituut Lommel (Provil) staat maandag 20 november 2017 een introductieles kraanmachinist gepland, op de locatie van de school zelf.

Het is belangrijk om de laatstejaarsstudenten meer concrete beroepsopleidingen te bieden om ze klaar te stomen voor een carrière in de bouwsector. De Ceuster & Co rijdt de nieuwe supermobiele DB20 Stradale naar de school om er een opleiding bouwkraanmachinist te geven. In de voormiddag krijgen de studenten theorie en in de namiddag volgt de praktijk. In dit concept kunnen de laatstejaars met een heuse bouwkraan werken op de site van de school en zo kunnen we een ‘wettelijk gedegen’ beroepsopleiding bieden zonder veel logistieke issues en overhead kosten.

HBVL kopt : Oefenen met bouwkraan op speelplaats 

Dit unieke concept is een winnaar voor elke partij. Door de opleiding kunnen de studenten beter en vooral veiliger aan de slag en zijn ze van de start nog waardevoller voor hun nieuwe werkgever. Daarnaast is het een meerwaarde voor De Ceuster & Co ter bescherming van het uitgebreide verhuurpark en dat maakt een verschil in het departement van service en onderhoud. Tenslotte in het goed voor de professionaliteit van de sector zelf, zeker in tijden van detachering en buitenlandse werkkrachten. We zijn in overleg met de provincie en de scholengemeenschap om dit mee op te nemen in het lessenpakket van de laatstejaars bouwstudenten.