Wednesday 31 March 2021

Bekijk hier ons artikel over de DB33 in het online magazine 'Aannemer'!

HET NIEUWSTE TOPMODEL HEET DB33!

Begin vorige maand stelde De Ceuster NV bouwkranen uit Lommel een nieuw bouwkraanmodel voor in het gamma van de snelmontages. De opvolger van de succesvolle HS232 zal ongetwijfeld dit segment van de markt veroveren met een extra 2 m aan gieklengte en een 3 m langere mast. Dit model werd ontwikkeld voor de moderne woningbouw. Met een beperkte draaicirkel, een minimale grondoppervlakte en een grote lastencapaciteit, weet deze kraan het beste van alles te combineren.


ONTWIKKELING OP VOLLE TOEREN

Het Limburgse De Ceuster NV bouwkranen is, met haar concessie voor de Benelux sinds 1988, de grootste verdeler van het Italiaanse bouwkranenmerk Gru Dalbe. De vorige jaren stonden ze dan ook mee aan de basis van enkele vernieuwende bouwkraanmodellen. Zo werd er veel innovatie gestoken in energiezuinigheid en flexibilteit op transport en compactheid op de werven. Dat zijn slechts enkele belangrijke factoren in de immer veranderende bouwsector. De DB33 is de logische opvolger van de 24 m lange HS232, die na 20 jaar dienst plaats mocht maken voor vernieuwing.


LANGER ÉN HOGER

De DB33 is de ideale bouwkraan in het middensegment en zal vooral dienst gaan doen in de moderne woningbouw. Met een capaciteit van 2.100 kg op 12,1 m zorgt deze bouwkraan voor een grote logistieke werkzone in combinatie met een compacte afstempeling. Het overhoekse bereik werd geoptimaliseerd door de combinatie van een compacte opbouw en een gieklengte van 26 m. Dit nieuwe model is ook 3 m hoger dan zijn voorganger en kan zo ingezet worden voor compacte appartementsblokken en in stedelijke gebieden. Deze bouwkraan is volledig frequentiegestuurd met dubbele voeding en kan dus flexibel worden ingezet met een beperkt verbruik, zodat de aanvraag van stroom op de werf geen aandachtspunt meer hoeft te zijn.

TRANSPORT

Bij het plaatsen van bouwkranen is het transport een belangrijke factor dus werd er, samen met de fabrikant, werk gemaakt van een geoptimaliseerd transport. Dit is voor de nieuwe DB33 mogelijk met slechts één vrachtcombinatie. Hierdoor wordt de verplaatsing niet enkel goedkoper in verhouding tot z’n concurrenten, maar is elk transport ook sneller en flexibeler in te plannen.


EEN BREED GAMMA OPLOSSINGEN

De Ceuster heeft met het merk Gru Dalbe een divers gamma in huis. Het segment snelmontage bouwkranen gaat van de kleinere en zeer compacte HF162 (19 m) en DB20 (23 m) voor dak en renovatiewerken, langs de DB33 (26 m) en de DB37 (30 m) in het middensegment voor de veelzijdige bouwbedrijven, tot het de HS380 (38 m) en DB747 (45 m) waarbij capaciteit en gieklengte van belang zijn. Voor het echte grotere werk worden de torenkranen ingezet om gieklengtes tot 69 m te kunnen bieden. Er is een oplossing voor iedere werf en een team van specialisten staat elke dag klaar om samen met alle stakeholders de geschikte configuratie per project te bekijken.

ONTDEK HET ZELF

In het lanceringsweekend gingen reeds de eerste 12 stuks van de DB33 op de bon. Daarmee is het succes van dit nieuw topmodel al bewezen. Heeft u interesse in dit of een ander model van Gru Dalbe? Neem dat zeker contact op voor meer info of kom eens proefdraaien op de site in Lommel. Stay tuned for more… Together we build a strong future!