NK veldrijden Roompot Charles Maud Kaptheijns
dinsdag 15 januari 2019

De veldrijders van Charles hebben er een geslaagd weekend opzitten!

KNAP: BRONZEN MEDAILLE VOOR MAUD KAPTHEIJNS!

Knappe prestatie van onze veldrijdster Maud Kaptheijns zondag! Ze werd derde op het Nederlands Kampioenschap in Huijbergen en mocht dus mee het podium op om haar medaille op te halen. Dit was haar reactie: “Ik had goeie benen en heb gestreden voor wat ik waard was. Dit was het hoogst haalbare, maar ik ben absoluut blij met mijn derde plaats.”

Stan Godrie deed het ook prima met een vijfde plaats op datzelfde NK. “Voor de wedstrijd bedacht ik dat top vijf een goed resultaat zou zijn. Opdracht volbracht dus”, aldus de Brabander.

BOOM TWEEDE IN STRANDRACE IN NIEUWE EUROPESE KAMPIOENENTRUI

Lars Boom werd zaterdag (nipt) tweede in de MTB strandrace Egmond-Pier-Egmond. Het was de eerste strandrace voor Boom in zijn nieuwe tenue van Europees Kampioen. Die staat hem beeldig, toch?

Vandaag, maandag 14 januari, stond Boom ook aan de start van de internationale cyclocross in Otegem. Het werd een stevige ‘training’: “Het parcours was erg zwaar en de jongens gingen zo hard door de bochten. Je mist elke keer een paar seconden, In Brussel was dat ook zo. Techniek? Ja, voor m'n gevoel wel. Ik denk dat het sowieso niet meevalt als je in deze periode enkele crossen rijdt. Ik had het ook al heel lang niet meer gedaan. Maar ik heb nu wel weer een uur tegen m'n omslagpunt aan gereden. Dat kan alleen maar goed zijn voor de komende maanden. Dat moet je jezelf blijven vertellen. Hier ga ik zeker de vruchten van plukken."

WEGRENNERS VERTROKKEN NAAR SPAANSE ZON

De wegrenners, ploegleiders, mecaniciens en verzorgers van Roompot – Charles Cycling Team zijn vandaag vertrokken naar Calpe, Spanje, voor een twaalfdaagse trainingsstage. Lars Boom vervoegt hen morgen. Zij keren allen terug huiswaarts op vrijdag 25 januari. Wat staat er op het programma? Vooral heel wat duur- en intervaltrainingen, opgesteld door teamarts Guido Vroemen en deskundig opgevolgd door ploegleiders Boogerd, Breukink en van Poppel. Tussendoor staan ook o.a. een fotoshoot en enkele ontmoetingen met een aantal van onze partners op het programma. Via onze sociale mediakanalen hoeft u de komende dagen niets te missen van de trainingsstage.

(foto : Cor Vos)